Motivaatio

Motivaatio ja motivaattoreita

Hiljaa hyvä tulee

Pieni summaus siitä miten muutos on käynnistynyt. Helppoa se ei ole ollut. Edelleen suurimmat haasteet tulevat ajan käytössä ja sen suunnittelussa. Kärsivällisyyttä kysytään ja motivaatiota on haettava välillä enemmän. Olen kaikki mulle heti nyt tyyppinen ihminen. 

Työ

Valmistauduin kehityskeskusteluun listaamalla ylös millaisia työtehtävä minä teen, millaista osaamista minä käytän. Rohkenin myös kysymään muutamalta työkaverilta heidän palkoja, kun puhuttiin kehityskeskusteluista ja palkoista. Tämä oli erittäin hyvä kysymys sillä jonkin verran eroa oli palkoissa ja myös työtehtävissä. Listasin ylös myös osaamista, jota en ole vielä tarvinnut työtehtävissä mutta voisi olla hyödyllistä ja muuttaa hiukan toimenkuvaa. Mietin myös voisiko yritys kouluttaa minua jotenkin lisää, jotta palkka kehittyisi ylös päin.

Kehityskeskustelu päivä. Jännittää, oikeastaan hirvittää ottaa puheeksi palkankorotus. Suotta niin paljon jännitin. Keskustelu oli todellakin kehittävä ja palkankorotus pyyntö perusteluineen kannatti. Itseasiassa palkankorotuksen lisäksi onnistuin neuvottelemaan myös kaksi etäpäivää kuukaudessa, tämä hyppäsi mieleeni kesken keskustelun. Olen todella tyytyväinen tähän saavutukseen, tosin ajatus siitä, että olenko tehnyt töitä liian halvalla rupesi ahdistamaan. Parempi ettei mieti moista asiaa, kun se on jo mennyttä.

Kävin myös työhaastattelussa. Työpaikka ei ollut mikään ykkös kiinnostuksen kohde. Töitä olisi tarjolla yhdestä – neljään päivään viikosta ja tuntimäärä riippuu siitä miten hommasta suoriudutaan. Palkka aikalailla samaa luokkaa kuin nykyisissä keikkahommissa. Työaika oli hiukan paremmin soviteltavissa vakityönkanssa. Tätä ennättää vielä siihen hetkeen pohtia kunnes ilmoitetaan saisinko paikan.

Liikunta 

Päivittäinen kävelylenkki on sujunut ihan mallikkaasti, jos en ole kerinnyt tai jaksanut pitemmälle lenkille olen kiertänyt korttelin kerran tai kaksi päivässä. Puhelin lenkkitreffejä ystävän kanssa on muutaman kerran toteutettu ja ollaan tultu siihen tulokseen, että tämä on oikein hyvä tapa hoitaa kuntoa ja ystävyyssuhdetta, kun asutaan eri paikkakunnilla. 

Jonkinlaista urheilukelloa, sykemittari tai fitnesranneketta olen miettinyt. Jos alottaisin juoksun olisi kiva seurata kehittymistä. Olen täysin Apple fani ja pohdin Apple watchin hankintaa.

Ruokailu

Tämä on ollut mielitekojen osalta haastavaa mutta ruoka- ja kauppalistojen tekemisen ansioista voin sanoa, että olen säästänyt rahaa. Voisin ruveta laittamaan rahaa säästöön älykelloa varten.

Isompien ruoka-annoksien teko ei vie aikaa yhtään enempää kuin pienien. Olen saanut laitettua jonkun annoksen myös pakkaseen, jos alkaa kyllästyttämään tai tarvitsee evään voi sen näppärästi ottaa pakkasesta, eikä tarvitse käydä kaupassa ostamassa täytettyä patonkia.

Salaatteja olen ruvennut tekemään ja syömään enemmän. Salaattia voi tehdä myös vähän reilummin kuitenkin niin, että ennätät syömään ennen kuin se pilaantuu. Ostan usein erillaisia valmiita salaattimixejä, pilkon sekaan muut ainekset ja paistan kanaa tai keitän kananmunia. Helppoa, terveellistä ja aika nopeeta tehdä myös evääksi.