Ruokailu

Ruokailu

Ikuinen kysymys mitä tänään söisin?

Jotain helppoa ja nopeaa. Yleensä leipä on nopea tehdä ja napata matkaan, sillä saa hyvin siirrettyä nälkää. Olen pitänyt kirjaa viikon verran syömisistäni. Aika paljon leipää kuluu kotona ja eväänä keikka hommissa. Pikaruokaa tulee syötyä jonkin verran. Vakituiseen työsuhteeseen kuuluu ruoka etu ja meillä on joka päivä töissä ruokailu mahdollisuus vuorosta riippumatta. Vakitöissä siis syön monipuolisesti ja hyvin. Usein näyttää tarttuvan myös joku pieni suklaapatukka kioskista matkaan. 

Kotona

Tarkastelen kotona kaappeja. Aina on jotain hyvää ja melko usein sitä tulee syötyä. Arkisin paheeni on Salatut elämät ja herkut, se hetki kun vain olet ja nautit. 

Säästin myös kuitit kauppareissuilta. Kuitteja tarkastellessa huomasin myös, että rahaa menee yllättävän paljon sellaiseen mitä ei edes välttämättä tarvitse.

Lenkille

Olen sopinut puhelin lenkkitreffit ystäväni kanssa, joka asuu toisella paikkakunnalla. Kerron hänelle tästä muutoksen tarpeesta mitä itse koen. Meillä on todella hyvä keskustelu muutoksen tärkeydestä ja siitä mitä kaikkea pitää ruveta muuttamaan. 

Mahtavaa huomata, että ystävä ymmärtää tilanteeni ja haluaa tukea minua muutoksessa. Sain loistavia vinkkejä  juuri ruoka-asioihin. Ja sovimme jo uuden lenkkipäivän.

Kaappien siivous ja ruokalista 

Aloitan siitä, että käyn kaapit läpi ja kerään kaikki herkut yhteen paikkaan. Ei en heitä niitä pois, vaan päätän, että pidän herkuttelu päivän kerran viikossa. Helpommin sanottu kuin tehty. 

Seuraavaksi suunnittelen viikon ruokalistan. Ruokalistan laatimiseen menee yllättävän paljon aikaa, ennen kuin muistan ystävän vinkin tee isoja annoksia voit laittaa siitä osan pakkaseen ja ottaa eväät. Yhden ihmisen ruokailut voi hoitaa melko pienellä vaivalla jos on valmis syömään useampana päivänä samaa ruokaa.

Makaronilaatikko, kinkkukiusaus ja salattitarpeita. Helppoja tehdä ja ottaa mukaan, valmistuu isompi annos kerrallaan ja edullista. Onnistun kauppareissulla, en osta muuta kuin listaan kirjoitetut asiat.

Välikatsaus

Minulle soitettiin yhdestä työpaikasta. Sovin työhaastattelun. Mielenkiinnolla odotan myös kehityskeskusteluita työpaikalla, koska aion ottaa puheeksi palkankorotuksen. Päivittäiset kävelylenkit on sujunut kivuttomasti ja huomaan joka kerta miten ihanaa on saada raikasta ilmaa.