Uusia tapoja

Sitruunavesi ja venyttelyä

Säännöllistä vuorokausirytmiä minulla ei ole vuorotyön ja keikkatöiden takia, eli nukutaan sen mukaan miten on töitä. Nyt olen lisännyt kaksi asiaa, joita pyrin tekemään joka päivä. 

Sitruunavesi

Juon tuopillisen sitruunavettä kun herään. Tämä on mukava ja raikas aloitus päivään. On helpompi juoda tuopillinen vettä heti herättyä, kun siinä on vähän makua. Vinkki kannataa juoda pillillä sitruunavesi ettei hammaskiille kärsi. Jostain syystä tämä tapa myös rauhoittaa. Pyrin lähtemään ulos, kun olen juonut sitruunaveden ja kävelemään pienen lenkin tämän jälkeen vasta on kahvin ja pienen purtavan aika. Olisi ihanaa jos olisi säännöllinen rytmi ja voisi jokaisen aamun aloittaa näin. Sehän on tosin itsestään kiinni jos minulla olisi työ, jota tehdään yhdessä tai kahdessa vuorossa, enkä tekisi keikkahommia olisi tämä aivan mahdollista. Tämän saavuttaakseni minun pitäisi tarkastella omia kuluja ja löytää työ, jonka palkka vastaisi kulutusta.

Venyttely

Ennen nukkumaan menoa venyttelen. Venyttelyn jälkeen olo on mukavan rentoutunut, lämmin ja uni tulee helpommin. Venyttelen koko kehon ja aloitan venyttelyn jaloista.

Toisinaan laitan jonkun rentouttavan musiikin taustalle ja toisinaan venyttelen vain hiljaisuudessa. Venyttelyn aikana mukavasti voi käsitellä päivän asiat pois mielen päältä. Huomaan, että tämä tapa on auttanut nukahtamiseen.